Медицински Университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна ще бъде организатор и домакин на междунарoдния научен форум „Неврогенеза на Черно море“/“Black Sea Neurogenesis“. Конференцията ще се проведе в периода 26 – 28 май 2022 година в КК Албена с подкрепата на Национална Програма „Европейски научни мрежи“ на МОН. Неврогенеза е процес на образуване на неврони (нервни клетки) от стволови/прогенитони клетки.Водещи европейски учени в областта на неврорегенеративните изследвания от България, Германия, Белгия, Холандия, Франция, Испания, Швеция, Швейцария, Австрия, Гърция и др. ще дискускутират новостите в областта. На срещата ще се предлагат възможности за обмен на научни идеи между млади и утвърдени учени и специалисти.

Научен организатор на форума е проф. Антон Тончев, невробиолог и Директор на Научноизследователския институт към МУ-Варна. Във форума ще участва и д-р Манлио Винчигуера, ръководител на международен екип от учени от Европейското научно пространство на проект TRANSTEM.

Форумът е открит (без такса за участие) за докторанти и постдокторанти. Повече информация за събитието и лекторите, както и регистрация за участие, може да направите тук.

Постер